Behöver du hjälp?

Vi har svaren.


FOLIOS INTEGRITETSPOLICY

Alla våra kunders och fotografers personuppgifter behandlar vi alltid med högsta säkerhet och nedan förklarar vi hur era uppgifter behandlas.

I samband med att GDPR träder kraft sker det självklart en del förändringar och strängare regler för att hantera personuppgifter. Därför vill vi här förklara de ändringar vi gjort samt göra det ännu lättare för er att se hur vi behandlar era personuppgifter.

Vi är noga med hur, var, varför och under vilket tidsspann vi sparar era personuppgifter. Mer om hur vi hanterar alla personuppgifter kan ni läsa i stycket “Hur behandlar vi dina personuppgifter?”.

Har ni ytterligare frågor eller funderingar får ni gärna kontakta oss på info@folioimages.com.

Till dig som kund

Folio är personuppgiftsansvarig för all information som ni via ett köpar-konto laddar upp på vår tjänst www.folio.se. Därför krävs inget personuppgiftsbiträdesavtal för dig som kund.

En bild med en identifierbar person är en personuppgift. Det innebär att vi samlar in och hanterar dessa med högsta säkerhet. När ni som kund laddat ner en bild från www.folio.se kan vi inte kontrollera hur ni hanterar denna personuppgift och ni ansvarar därmed för att bilderna (personuppgifterna) hanteras på ett säkert sätt där obehöriga inte har åtkomst till bilderna/personuppgifterna. Ni är också ansvariga för att använda bilderna i linje med våra användarvillkor.

Vill ni veta mer om rättigheter och användning kan ni läsa mer om detta i våra användarvillkor. Vill ni ha tips och konsultation om hur ni bör hantera bilderna inom er organisation kan ni kontakta oss på info@folioimages.com.

Till dig som fotograf

Bilder och Modellkontrakt är personuppgifter. Du som fotograf är personuppgiftsansvarig för alla bilder du skickar in för försäljning via vår tjänst www.folio.se. Dessutom ansvarar du för att skicka in bilder som ligger i din äganderätt när du använder dig av vår tjänst www.folio.se. Det ska alltid finnas giltiga modell- och egendomskontrakt till samtliga bilder. Folio kommer att agera personuppgiftsbiträde enligt det personuppgiftsbiträdesavtal som finns som bilaga till användarvillkoren.

För att underlätta och säkerställa detta handplockar vi alla bilder, samlar in modellkontrakt och bekräftar att du som fotograf äger rätten att publicera och sälja användarrättigheten till dina bilder via vår tjänst. Detta för att minimera risken för både er som fotografer och för Folios kunder. Skulle du som fotograf medvetet bryta mot dessa regler och system har du som fotograf begått avtalsbrott och står själv som ansvarig för eventuella skador avtalsbrottet har medfört hos Folio eller dess kunder.

Mer om rättigheter och användning kan du läsa i våra användarvillkor här.

Hur behandlar vi dina personuppgifter?

Här får du reda på vilka personuppgifter vi behandlar om dig, varför vi gör det, var de kommer ifrån, vem som är involverad och vad vi gör med informationen. Välj bara den kategori du tillhör i menyn nedanför.